Ιούλιος 2004
7,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Καλύτερες οθόνες με οργανικά φιλμ
Οι συνηθισμένες δίοδοι φωτοεκπομπής (LED) χρησιμοποιούνται ευρέως σε κομπιουτεράκια, ρολόγια ακόμα και σε γιγαντιαίες οθόνες δημόσιων χώρων.

Εντούτοις, επειδή η τεχνολογία κατασκευής τους έχει μεγάλο κόστος και δυσκολία, δεν ενδείκνυνται για χρήση σε μικρές οθόνες υψηλής ευκρίνειας που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές, προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και οικιακές τηλεοράσεις.

Μπείτε στον κόσμο των OLED ―όπου το «Ο» σημαίνει «οργανικές». Οι OLED κατασκευάζονται ευκολότερα από τις LED, έχουν αυξημένη ενεργειακή απόδοση και μπορούν να διαταχθούν κατά λεπτά στρώματα πάνω σε ποικιλία φθηνών υποστρωμάτων ―μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εύκαμπτα πλαστικά ή μεταλλικά φύλλα.

Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται ήδη στην αγορά, σε μερικές ψηφιακές κάμερες και κινητά τηλέφωνα. Το μέλλον, όμως, επιφυλάσσει εφαρμογές οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα μπορούσαν να τυλιχθούν σε ρολό, φορητές οθόνες για τα πεδία των μαχών με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, και πλαστικά φύλλα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μεγάλες φωτεινές επιφάνειες.