Η εκτροφή αγελάδων για βοδινό κρέας συχνά καθυστερεί, διότι τα χαρακτηριστικά ενός σφαγίου υψηλής ποιότητας, όπως η σκληράδα ή η τρυφεράδα, είναι άγνωστα μέχρι και τη στιγμή όπου η αγελάδα σφάζεται.
Αυτό ίσως αλλάξει σύντομα χάρις σε ένα νεογέννητο μοσχαράκι το οποίο ήρθε στη ζωή υγιές από την πρώτη αγελάδα που κλωνοποιήθηκε από τον κορμό βοδινού σφαγίου. Η αγελάδα-μητέρα ακούει στο όνομα KC, λόγω του νεφρικού κυττάρου (kidney cell) το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία της κλωνοποίησης· το δε μοσχαράκι της, η Sunshine (Λιακάδα), εγκατέλειψε την κοιλιά της μάνας του φυσιολογικά στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, με βάρος 32,6 χιλιόγραμμα και αξιοπρόσεκτη ζωηρότητα.
«Η τεχνολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία τής KC θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κλωνοποίηση κάποιου ζώου από φρεσκοεπεξεργασμένο σφάγιο βοδινού» παρατηρεί ο ζωοτεχνολόγος στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια Steven Stice. Παρόλο που νομικά δεν επιτρέπεται η εισαγωγή κλωνοποιημένων ζώων στην τροφική αλυσίδα, είναι πολύ πιθανόν σύντομα να επιτραπεί για τους απογόνους τέτοιων ζώων.
Η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, αναμένεται να σταθμίσει το ζήτημα της ασφάλειας από διατροφική άποψη που εγείρουν τέτοιου τύπου ζώα, τα οποία βέβαια σύμφωνα με ένα παλαιότερο προσχέδιο της FDA κρίνονται ασφαλή.