Ιανουάριος 2008
8,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Προλεγόμενα
Καλή Χρονιά

Το ελληνικό Scientific American αισίως άρχισε να διανύει το έκτο έτος έκδοσής του. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό τής μέχρι τώρα εκδοτικής παρουσίας μας, πιστεύουμε ότι εν πολλοίς —και δεδομένων των γενικών και ειδικών συνθηκών στη χώρα μας— υπηρετούμε με υπευθυνότητα τον αρχικό μας στόχο: την ικανοποίηση της τεράστιας ανάγκης της ελληνικής κοινωνίας, και ειδικότερα ίσως της πανεπιστημιακής, για πρόσληψη της ραγδαία παραγόμενης επιστημονικής γνώσης στο διεθνές πεδίο αλλά και για ευαισθητοποίησή της απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Μάλιστα, η νέα χρονιά ξεκινά με μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία: το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και  Έρευνας (ΙΤΕ), το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στη χώρα μας, θα συνδράμει αποφασιστικά τούτο το δύσκολο εγχείρημά μας, τόσο οικονομικά όσο και επιστημονικά —μια ιδιαίτερα αξιέπαινη και ενθαρρυντική για εμάς ενέργεια. Το 2008, μάλιστα, μας επιφυλάσσει μεγάλες καινοτομίες σε πολλά επιστημονικά πεδία (μετά την άνοιξη θα μας κατακλύσουν τα αποτελέσματα στη σωματιδιακή φυσική υψηλών ενεργειών από τα πειράματα που θα εκτελούνται στον επιταχυντή LHC, στη Γενεύη), οπότε το φετινό μας ταξίδι στη γνώση αναμένεται πολύ ενδιαφέρον...

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στους συνεργάτες μας και σε όσους εκλεκτούς στηρίζουν το έργο μας (ιδιαίτερα στον καθηγητή Ελευθέριο Οικονόμου) όλα τούτα τα τόσο δημιουργικά χρόνια.

Μείνετε μαζί μας.

—Αλ. Μάμαλης