Ιανουάριος 2008
8,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Ακτινοβόλα πληροφορία
Η οπτική μικροσκοπία υψηλής τεχνολογίας φωτίζει τις πιο μικρές λεπτομέρειες της ζωής.
Αττοφυσική
Φωτογραφίζοντας κύματα φωτός και ηλεκτρόνια σε κίνηση.
Οι πολλοί κόσμοι τού Hugh Everett
Αφότου η πλέον διάσημη θεωρία του περί πολλαπλών συμπάντων έγινε δεκτή με περιφρόνηση, ο Hugh Everett εγκατέλειψε τον ακαδημαϊκό κόσμο της φυσικής. Στράφηκε στη στρατιωτική έρευνα άκρως απόρρητων θεμάτων και διήγαγε μια τραγική ιδιωτική ζωή.
Παράθυρο στο ακραίο Σύμπαν
Ο δορυφόρος GLAST πρόκειται να διανοίξει μια ανεξερεύνητη περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος —και μάλιστα, ακριβώς την περιοχή εκείνη όπου μπορεί να αναφανούν ενδείξεις για τη σκοτεινή ύλη και άλλα μυστήρια.
Πώς δημιουργείται η συνείδηση;
Δύο κορυφαίοι νευροεπιστήμονες, ο Christof Koch και η Susan Greenfield, αντιπαραθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με το είδος της δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο όταν βιώνουμε υποκειμενικές εμπειρίες.
Τα πειραματικά φάρμακα σε δίκη
Μια επίμαχη δικαστική υπόθεση θέτει σε αμφισβήτηση το σύστημα της FDA για τον έλεγχο πρόσβασης σε πειραματικά φάρμακα και, κατά την άποψη ορισμένων, και την επιστημονική βάση του τρόπου έγκρισης των φαρμάκων.
Υπάρχουν εξωγήινοι ανάμεσά μας;
Αναζητώντας στοιχεία ότι η ζωή εμφανίστηκε στη Γη περισσότερες από μία φορές, οι επιστήμονες βγαίνουν προς άγραν μικροβίων τα οποία διαφέρουν ριζικά από όλους τους γνωστούς οργανισμούς.