Δεκέμβριος 2005
7,50 € 
Επιλογή Τεύχους


Δόντια του σωλήνα
Πιο περίπλοκα απ’ όσο φαίνονται, τα δόντια είναι, στην πραγματικότητα, μικροσκοπικά όργανα. Αν οι μηχανικοί ιστών καταφέρουν να δημιουργήσουν ζωντανά δόντια-ανταλλακτικά, θα ανοίξουν νέους δρόμους στη δημιουργία μεγαλύτερων οργάνων, ενώ θα εισαγάγουν την οδοντιατρική στην εποχή της αναγεννητικής ιατρικής.
Έξυπνη Hi-Fi
Ενώ η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της Wi-Fi γίνεται όλο και δημοφιλέστερη, η συγκεκριμένη τεχνολογία αναβαθμίζεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν ταχεία και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.
Η δροσερή, πρώιμη Γη
Η άποψη που προβάλλεται στα επιστημονικά εγχειρίδια, σύμφωνα με την οποία η Γη πέρασε τα πρώτα 500 εκατομμύρια χρόνια της εμβαπτισμένη σε μάγμα, ενδέχεται να είναι εσφαλμένη. Η επιφάνειά της μπορεί να ψύχθηκε γρήγορα, ενώ οι ωκεανοί, οι νεογενείς ήπειροι και η ίδια η δυνατότητα εμφάνισης της ζωής ενδέχεται να ανέκυψαν πολύ νωρίτερα.
Η ξεχασμένη εποχή των εγκεφαλικών τσιπ
Το έργο τού Jose Delgado, ενός διάσημου πρωτοπόρου της έρευνας σχετικά με τη διέγερση του εγκεφάλου πριν από 40 χρόνια, έχει σήμερα ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό. Τι συνέβη;
Η ψευδαίσθηση της βαρύτητας
Η δύναμη της βαρύτητας και μία από τις διαστάσεις του χώρου μπορεί να παράγονται από τις ιδιάζουσες αλληλεπιδράσεις σωματιδίων και πεδίων σε έναν κόσμο με λιγότερες διαστάσεις.
Προετοιμασίες για μια πανδημία
Κάποια μέρα, ένα ιδιαίτερα μολυσματικό και θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης θα σαρώσει την υφήλιο, αφήνοντας πίσω εκατομμύρια θύματα. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε μερικούς μήνες ή να καθυστερήσει για χρόνια —αλλά η επόμενη πανδημία γρίπης είναι αναπόφευκτη. Είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε;