Μια νέα μέθοδος επιτάχυνσης σωματιδίων στην οποία τα σωματίδια «σερφάρουν» πάνω σε ένα κύμα πλάσματος υπόσχεται να ανοίξει το δρόμο για μια σειρά εφαρμογών χαμηλής ενέργειας.
Η κατοχύρωση αλληλουχιών DNA με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής την αναστάτωση που ανέμεναν οι επικριτές της. Στο μέλλον όμως δεν αποκλείεται οι ευρεσιτεχνίες τού DNA να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στη βιοϊατρική έρευνα και τους κοινωνικούς κανόνες.
Σε φωτομικρογραφίες ανοσοκυττάρων τη στιγμή της αλληλεπίδρασής τους αποκαλύπτονται δομημένες συνδέσεις παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται από τους νευρώνες για την επικοινωνία τους. Η μελέτη των συνάψεων αυτών προσφέρει νέες γνώσεις σχετικά με το πώς τα εν λόγω κύτταρα δημιουργούν ένα δίκτυο διαμερισμού πληροφοριών για την καταπολέμηση των ασθενειών.
Από διάφορες ιδέες σχετικά με την πολυπλοκότητα και την τυχαιότητα, που προτάθηκαν για πρώτη φορά το 1686 από τον Gottfried W. Leibniz, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη θεωρία της πληροφορίας, φαίνεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί μια «θεωρία των πάντων» για τα μαθηματικά.