Η δημόσια υγεία σε μετάβαση
Οι χρόνιες νόσοι, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης, που κάποτε ήταν κοινές μόνο στα βιομηχανικά κράτη, σήμερα σαρώνουν και την υπόλοιπη υφήλιο. Αλλά και τα λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πάψει να μας απειλούν. Απαιτείται επειγόντως να θέσουμε νέες προτεραιότητες για τη δημόσια υγεία.
Μπορεί να εξαλειφθεί η έσχατη ένδεια;
Η οικονομία της αγοράς και η παγκοσμιοποίηση εξαλείφουν την έσχατη φτώχια από μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, ωστόσο για τη βοήθεια των πλέον φτωχών απαιτούνται ειδικά μέτρα.
Ο ανθρώπινος πληθυσμός ωριμάζει
Καθώς ο ανθρώπινος πληθυσμός στα επόμενα 50 χρόνια θα τείνει να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια, η ανθρωπότητα θα γνωρίζει κοσμοϊστορικές αλλαγές στην ισορροπία μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, πλούσιων και φτωχών, αστών και αγροτών. Οι επιλογές μας τώρα θα καθορίσουν πόσο καλά θα τα καταφέρουμε με αυτή τη νέα, πιο ώριμη φάση του πληθυσμού μας.


50, 100 & 150 Χρόνια Πριν
Επί της Ουσίας
Εξενάλες: αλδεΰδες με μηνύματα.
Νεοτεχνολογισμοί
Δορυφορικά ραδιόφωνα χειρός.
Οι Ειδικοί Απαντούν
Τι προκαλεί τους πόνους της κνήμης; Γιατί βουίζουν οι μέλισσες;
Προλεγόμενα
Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων.
50, 100 & 150 Χρόνια Πριν
Νοέμβριος 2005