Απρίλιος 2004
7,00 € 
Επιλογή Τεύχους


RFID: το κλειδί της πλήρους αυτοματοποίησης
Η ραδιοσυχνική αναγνώριση είναι ήδη κάτι πολύ κοινό στα συστήματα ασφαλείας και στα διόδια, όπου οι αναγνωριστικές ετικέτες και οι συσκευές ανάγνωσης είναι έτοιμες να αναλάβουν διαδικασίες που μέχρι τώρα συντελούνταν μόνο χάρις στην ανθρώπινη εργασία.
Γιατί κοιμόμαστε;
Οι λόγοι για τους οποίους κοιμόμαστε γίνονται σταδιακά λιγότερο αινιγματικοί.
Η εκπληκτική ιστορία της πρώτης αριθμομηχανής τσέπης
Ονομαζόταν Curta και αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του εφευρέτη της κατά τον εγκλεισμό του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.
Καταπληξία
Για εκατομμύρια ανθρώπους εξακολουθεί να είναι το βήμα πριν από το θάνατο. Ωστόσο, η επιστήμη έχει αρχίσει να διαλευκαίνει το μυστήριο που την καλύπτει ενώ οδεύουμε προς πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή της.
Μάγναστρα
Τα ισχυρότατα μαγνητικά πεδία μερικών άστρων παράγουν τεράστιες εκρήξεις μαγνητικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και αυτήν ακόμη τη φύση του κβαντικού κενού.
Το αφανές γονιδίωμα: πολύτιμα πετράδια ανάμεσα στα σκουπίδια
Εκεί που οι επιστήμονες είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι κατάφεραν να κατανοήσουν το DNA, τώρα αρχίζουν να ανακαλύπτουν στα χρωμοσώματα δύο απέραντες ―αλλά σε μεγάλο βαθμό κρυμμένες― στιβάδες πληροφορίας που επηρεάζουν την κληρονομικότητα, την ανάπτυξη και την εκδήλωση νόσων.
Το ρυμουλκό των αστεροειδών
Προκειμένου να εμποδίσει κάποιον αστεροειδή να συγκρουστεί με τη Γη, ένα διαστημικό ρυμουλκό εφοδιασμένο με κινητήρες πλάσματος θα μπορούσε να του ασκήσει μια μικρή ώθηση.