Οκτώβριος 2006
7,50 € 
Επιλογή Τεύχους


Αξιόπιστο λογισμικό από τη σχεδίαση
Οι υπολογιστές πετάνε τα επιβατικά αεροπλάνα μας, εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων τραπεζικών συναλλαγών, των τηλεπικοινωνιών, ρυθμίζουν τη λειτουργία των συστημάτων λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας. Τώρα, ισχυρά εργαλεία ανάλυσης θα βοηθήσουν επιτέλους τους μηχανικούς λογισμικού να διασφαλίσουν την αξιοπιστία των σχεδιάσεών τους.
Αρχέγονα κύτταρα: οι πραγματικοί ένοχοι για τον καρκίνο;
Η σκοτεινή πλευρά των αρχέγονων κυττάρων ―η λανθάνουσα ικανότητά τους να μετατρέπονται σε κακοήθη― σχετίζεται με αρκετούς καρκίνους και ίσως αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία για πολλούς περισσότερους. Η εξάλειψη της νόσου θα μπορούσε να στηρίζεται στον εντοπισμό και την καταστροφή αυτών των ασύλληπτων δολοφόνων.
Η αναζήτηση του υπερφακού
Όντας κατασκευασμένος από «μεταϋλικά» με παράξενες, αμφιλεγόμενες ιδιότητες, ένας υπερφακός θα μπορούσε να παράγει εικόνες που περιέχουν λεπτομέρειες μικρότερες από το μήκος κύματος του χρησιμοποιούμενου φωτός.
Τα 10 καλύτερα του Hubble
Εν αναμονή της τελευταίας αποστολής συντήρησης του διαστημικού τηλεσκοπίου, οι αστρονόμοι αναπολούν τις ανακαλύψεις του κατά την 16ετή του λειτουργία.
Τι βλέπουν τα πουλιά
Η εξέλιξη έχει προικίσει τα πουλιά με ένα σύστημα έγχρωμης όρασης που είναι ανώτερο όλων των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Το κλίμα μπορεί να κινήσει βουνά
Από νέες μελέτες των Ιμαλαΐων και του οροπεδίου του Θιβέτ προκύπτει ότι υπάρχει μια βαθιά σχέση μεταξύ κλίματος και τεκτονικής.
Το ψάρι και το δάσος
Οι σολομοφάγες αρκούδες συμβάλλουν στη λίπανση των δασών με τα μισοφαγωμένα κουφάρια της αγαπημένης τους τροφής.