Μάρτιος 2008
8,00 € 
Επιλογή Τεύχους


Απασφαλισμένες θερμές κηλίδες
Οι προ πολλού θεωρούμενες ως σταθερά αναβρύσματα τετηγμένου υλικού από τα έγκατα του πλανήτη, οι θερμές κηλίδες συγκαταλέγονται πλέον στον κατάλογο των κινούμενων τμημάτων του.
Αυτοτροφοδοτούμενες νανομηχανές
Οι συσκευές νανομετρικής κλίμακας χρειάζονται ακόμα μικρότερες μονάδες παραγωγής ισχύος.
Δαμάζοντας τα αγγεία για τη θεραπεία του καρκίνου
Η αποκατάσταση της τάξης στα χαώδη αιμοφόρα αγγεία ενός όγκου ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας στην επίθεση εναντίον του. Είναι εκπληκτικό ότι φάρμακα με προορισμό να καταστρέφουν την αγγείωση μπορούν να την επιδιορθώσουν και να βοηθήσουν στην αντιστροφή των συνθηκών που οδηγούν σε καρδιαγγειακή νόσο και τύφλωση.
Ένα Μεγάλο Ηλιακό Σχέδιο
Μέχρι το 2050, οι ενεργειακές ανάγκες των ΗΠΑ θα μπορούν να καλύπτονται από τον Ήλιο και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου να περικοπούν δραστικά.
Η ηλεκτρική αίσθηση των καρχαριών
Ένας εκπληκτικά ευαίσθητος ανιχνευτής ηλεκτρικών πεδίων βοηθά τους καρχαρίες να στοχεύουν τη λεία τους.
Οι ανήσυχοι πάγοι
Αφθονο νερό σε υγρή μορφή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κάτω από τα μεγαλύτερα παγετωνικά καλύμματα του κόσμου θα μπορούσαν να εντείνουν την αποσταθεροποιητική επίδραση της παγκόσμιας θέρμανσης στα εν λόγω καλύμματα. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και χωρίς την τήξη τους, τα παγετωνικά καλύμματα μπορεί να ολισθήσουν στη θάλασσα και να αυξήσουν ολέθρια τη στάθμη της.
Το ανθρώπινο μουσικό όργανο
Αν το κρίνουμε με βάση το μέγεθός του, το σύστημα φώνησης του ανθρώπου δεν φαντάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως μουσικό όργανο. Αλλά τότε πώς είναι δυνατόν να παράγουν οι τραγουδιστές τόσο σπουδαίους ήχους;